the correct equation of electrolyte ionization reaction in water is Daftar Isi 1. the correct equation of electrolyte ionization...


Which Half Reaction Equation Represents The Oxidation In The Reaction

the correct equation of electrolyte ionization reaction in water is

Daftar Isi

1. the correct equation of electrolyte ionization reaction in water is


the correct equation if electrolyte ionization reaction in water is H2 + O2 = H2O.

2. balance the following redox reaction using half reactionC2O42- + MnO4-->MN2+ + CO2​


Jawaban:

Frank Lampard ingin tahu bagaimana cara agar cepat punya anak dari seorang teman yang baik dan benar


3. 28. Which does NOT change with time for a first-order reaction? (A) the amount of reactant that disappears in each half- life (B) the concentration of the reactant (C) the length of each half-life (D) the rate of the reaction


Pada reaksi order pertama yang tidak mengalami perubahan adalah :

C. The length of each half-life

Pembahasan

Reaksi orde pertama adalah reaksi dalam orde menetap, laju reaksi berbanding lurus dengan konsentrasi salah satu reaktan. Reaksi orde pertama sering memiliki bentuk umum A → produk. Tingkat diferensial untuk reaksi orde pertama adalah sebagai berikut:

laju=−Δ[A]/Δt=k[A]

Jika konsentrasi A digandakan, laju reaksi menjadi dua kali lipat, jika konsentrasi A dinaikkan dengan faktor 10, laju reaksi meningkat dengan faktor 10, dan seterusnya. Karena satuan laju reaksi selalu mol per liter per detik, satuan konstanta laju orde pertama adalah detik timbal balik (s−1). Hukum laju terintegrasi untuk reaksi orde pertama dapat ditulis dalam dua cara yang berbeda: satu menggunakan eksponen dan satu menggunakan logaritma. Ingat bahwa hukum laju terintegrasi memberikan hubungan antara konsentrasi reaktan dan waktu.

Pelajari lebih lanjut

Pelajari lebih lanjut mengenai materi laju reaksi orde pertama pada link berikut :

https://brainly.co.id/tugas/6386928

#BelajarBersamaBrainly

#SPJ1


4. what was Emma's reaction ...... the news


when she read the newswhat was emma's reaction when she heard the news? (tp bila yg diminta conjuction: what was emma's reaction about the news?)

5. the oxidation number of mangan in the reaction 3MnO2 + KClO3 + 6KOH ➡ 3K2MnO4 + KCl + 3H2O isa. increasing 3b. decreasing 3c. decreasing 2d. increasing 2e. increasing 5


3MnO2 + KClO3 + 6KOH ➡ 3K2MnO4 + KCl + 3H2O

3MnO2 --> Mn + O2 = 0
Mn + (-2)2 = 0
Mn - 4 = 0
Mn oxd.number in 3MnO2 = 4

3K2MnO4 --> K2 + Mn + O4 = 0
1(2) + Mn + (-2)4 = 0
2 + Mn - 8 = 0
Mn = 8 - 2
Mn oxd. number in 3K2MnO4 = 6

so, the oxidation number of mangan in the reaction 3MnO2 + KClO3 + 6KOH ➡ 3K2MnO4 + KCl + 3H2O is increasing 2 (d)


6. A reaction gives out heat. This means that_____.a. the reaction only involves making new bondsb. the reaction only involves breaking existing bondsc. the bonds made are stronger than the bonds brokend. the bonds broken were stronger than the bonds made


d. the bonds broken were stronger than the bonds made
Itu menurut saya, maaf ya kalau salah, semoga membatu :))

7. Word equation for the reaction of astatine with iron


Jawaban:

Persamaan kata untuk reaksi astatin dengan besi

Penjelasan:

suruh apasih aku artiin aj


8. A 1.000 mol sample of propane, a gas used for cooking in many rural areas, was placed in a bomb calorimeter with excess oxygen and ignited. The initial temperature of the calorimeter was 25.000 °C and its total heat capacity was 97.13 kJ °C-1. The reaction raised the temperature of the calorimeter to 27.282 °C. (a) Write the balanced chemical equation for the reaction in the calorimeter. (b) How many joules were liberated in this reaction? (c) What is the heat of reaction of propane with oxygen expressed in kilojoules per mole of C3H8 burned?


Kimia Kelas XI
Termokimia

Mohon koreksinya ya! Semoga membantu :) Tetap semangatt ^^

9. Write the mechanism of the following reaction CH3CH2OH + HBr ---->


substitution reaction

CH3-CH2-OH + HBr --> CH3 - CH2 - Br  + H2O


I hope its helps...

 


10. Which equation represents the standard enthalpy change of formation of water .....


Jawaban:

equation represents the standard enthalpy change of formation of water

is 2H2​(g)+O2​(g)→2H2​O(l)


11. how is the reaction of photosynthesis?​


Jawaban:

Photosynthesis occurs in two stages. In the first stage, light-dependent reactions or light reactions capture the energy of light and use it to make the energy-storage molecules ATP and NADPH. During the second stage, the light-independent reactions use these products to capture and reduce carbon dioxide.


12. Write a balanced chemical equation describing the reaction of zinc and hydrochloric acid !


Answer :

Reaction

Metal Metal =Zn(s) Hydrochloric acid solution =HCl(aq) Zinc Chloride =ZnCl2(aq) Hydrogen Gas =H2 (g)

Zn(s)+HCl (aq) -->ZnCl2(aq)+H2 (g)

EquateZn(s) +2HCl(aq)-->ZnCL2 (aq) +H2 (g)

13. Write the word equation for the reaction between zinc and copper sulfate.


Jawaban:

Zn + CuSO4 ⇒ ZnSO4 + Cu

Penjelasan:

Zn has oxidation number equal to +2. Cu has oxidation number equal to +2. SO4 has oxidation number equal to -2.


14. (a) Place the metals calcium, potassium and zinc in order of chemical reactivity towards water, from the most reactive to the least reactive. (b) Write the chemical equation for the reaction between the most reactive metal in (a) and water.


Hope this will help....hmm.... Chem sec 4 right ?

15. ammonia sulfate is the product from the reaction between ammonia and sulfuric acid.write down the chemical formula of substances involed in the reaction


[STOICHIOMETRY | X SHS]

Ammonium sulfate : (NH₄)₂SO₄
Ammonia : NH₃
Sulfuric acid : H₂SO₄

Reaction :
2NH₃ + H₂SO₄ --> (NH₄)₂SO₄ (balanced)

16. Magnesium Sulfate could be made in the laboratory by neutralising a base, Magnesium Oxide, with an acid. What is the acid and write a balanced equation for the reaction.


The acid is sulphuric acid (H2SO4)

The reaction is:
[tex] MgO + H_2SO_4 => MgSO_4 + H_2O [/tex]H₂SO₄ (sulfuric acid)

Balanced equation of the reaction

[tex]MgO_{(s)} + H_2SO_4_{(aq)} \rightarrow MgSO_4_{(aq)} + H_2O_{(l)} [/tex]

17. word equation for reaction between calcium and water


Jawaban:

Jawaban ada di gambar ya

Penjelasan:

Semoga membantu dan jadikan jawaban tercerdas ya :)


18. Look! The woman which wallet was stollen called the police! I think that's a proper reaction. Manakah kata yang salah?


Jawaban:

which, sharusnya whose.

Penjelasan:

PLIS JADIIN KOMEN TERBAIK

Look! The woman which wallet was stolen called the police!

Penjelasan:

Yang ditebelin salah, yang bener seharusnya

whose

Jangan yang aku dicerdasin initiaaa aja


19. HNO3 (aq) + H2O (l) → NO3- (aq) + H3O+ (aq) Which substance in the reaction is considered to be the base?​


Jawaban:

H2O

Penjelasan:

basa adalah yg menerima proton,

dalam reaksi tersebut H2O nantinya yg akan menerima proton menjadi H3O+

#sejutapohon


20. 2. A reaction between 70.0 g of copper(II) oxide and 50 mL of 2.0 M nitric acid produces copper(II) nitrate, Cu(NO3)2 and water. (a) Write the balanced chemical equation for the above reaction. (b) Determine the limiting reactant. (c) Calculate the mass of excess reactant after the reaction. (66.02 g) (d) Determine the percentage yield if the actual mass of copper(II) nitrate obtained from the reaction is 8.5 g (90.62%)​


Jawaban:

a. The balanced chemical equation for the reaction above

   CuO + 2[tex]HNO_{3}[/tex] → [tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex] + [tex]H_{2}O[/tex]

b. he limiting reactant:  nitric acid ([tex]HNO_{3}[/tex])

c. the mass of excess reactant after the reaction = 67,97 g

d. the percentage yield if the actual mass of copper(II) nitrate obtained from the reaction is 8.5 g = 50,47%

Penjelasan:

Persamaan reaksi dari reaksi tersebut adalah:

CuO + 2[tex]HNO_{3}[/tex] → [tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex] + [tex]H_{2}O[/tex]

mol CuO = [tex]\frac{massa}{Mr}[/tex]

              = [tex]\frac{70}{79,5}[/tex]

              = 0,88 mol

mol [tex]HNO_{3}[/tex] = V x M

                 = 50 mL x 2 M

                 = 100 mmol = 0,1 mol

Pereaksi pembatas dapat ditentukan dengan membagi mol reaktan dengan keofisienya. Reaktan yang hasil baginya lebih kecil merupakan pereaksi pembatas.

[tex]\frac{mol CuO}{koef CuO}[/tex] = [tex]\frac{0,88}{1}[/tex] = 0,88

[tex]\frac{mol HNO_{3} }{koef HNO_{3} }[/tex] = [tex]\frac{0,1}{2}[/tex] = 0,05

Hasil bagi yang lebih kecil adalah [tex]HNO_{3}[/tex] jadi pereaksi pembatasnya adalah [tex]HNO_{3}[/tex]. Sehingga:

mol CuO yang bereaksi = [tex]\frac{koef CuO}{Koef HNO_{3} }[/tex] x mol [tex]HNO_{3}[/tex]

                                        = [tex]\frac{1}{2}[/tex] x 0,05

                                        = 0,025 mol

mol [tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex]  hasil reaksi =  [tex]\frac{koef Cu(NO_{3})_{2} }{Koef HNO_{3} }[/tex] x mol [tex]HNO_{3}[/tex]

                                        = [tex]\frac{1}{2}[/tex] x 0,05

                                        = 0,025 mol

mol [tex]H_{2}O[/tex] hasil reaksi =   [tex]\frac{koef H_{2}O }{Koef HNO_{3} }[/tex] x mol [tex]HNO_{3}[/tex]

                                        = [tex]\frac{1}{2}[/tex] x 0,05

                                        = 0,025 mol

              CuO      +    2[tex]HNO_{3}[/tex]     →    [tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex]     +      [tex]H_{2}O[/tex]

Awal :     0,88 mol    0,05 mol

Reaksi :  0,025 mol  0,05 mol        0,025 mol            0,025 mol

--------------------------------------------------------------------------------------------

Akhir :    0,855 mol     -                    0,025 mol             0,025 mol

Reaktan yang bersisa diakhir reaksi adalah CuO sebanyak 0,855 mol. Massa CuO = mol x Mr

                   = 0,855 x 79,5

                   = 67,97 g

[tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex]  yang dihasilkan adalah 0,025 mol.

Massa [tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex]  = mol x Mr

                              = 0,025 x 171,5

                              = 4,29 g

%[tex]Cu(NO_{3})_{2}[/tex]  = [tex]\frac{4,29}{8,5}[/tex] x 100%

                    = 50,47%

Materi tentang pereaksi pembatas dapat disimak pada link:

https://brainly.co.id/tugas/40947892

#BelajarBersamaBrainly


Video Terkait Topik Diatas


A block of mass 3 kg is hung from aspring, causing it to stretch 12 cm atequilibrium, as shown above. The 3kg block is then repl...


A 4 Kg Block Is Connected By Means

A block of mass 3 kg is hung from aspring, causing it to stretch 12 cm atequilibrium, as shown above. The 3kg block is then replaced by a 4 kgblock. And the new block is releasedfrom the position shown above. The 4kg block fall before its direction isreversed at...VFstem12 cm4 kg3 kgA. 9 cmB. 18 cmC. 24 cmD. 32 cmE. 48 cm​

Daftar Isi

1. A block of mass 3 kg is hung from aspring, causing it to stretch 12 cm atequilibrium, as shown above. The 3kg block is then replaced by a 4 kgblock. And the new block is releasedfrom the position shown above. The 4kg block fall before its direction isreversed at...VFstem12 cm4 kg3 kgA. 9 cmB. 18 cmC. 24 cmD. 32 cmE. 48 cm​


Jawaban:

x2 = 16 cm

Penjelasan:

F = kx

k konstant untuk kasus ini

k = F/x = constant

mg/x = constant (karena g juga konstant)

m/x = constant

diketahui:

m1 = 3kg

x1 = 12 cm

m2 = 4 kg

m1/x1 = m2/x2

x2 = m2 x1 / m1 = 4(12)/(3)

x2 = 16 cm


2. 1. the means of communication by writer is..... 2. the means of communication by listening is....... 3. the means of communication by viewing is... 4. the means of communication by speaking and writing is.... 5. the means of communication by speaking is..... 6. the means of communication by teleprinter is....


1, hand 2, ear 3, eye 4, mouth and hand 5, mouth 6,finger
sorry kalau salah

3. 1. the means of communication by writer is..... 2. the means of communication by listening is....... 3. the means of communication by viewing is... 4. the means of communication by speaking and writing is.... 5. the means of communication by speaking is..... 6. the means of communication by teleprinter is.... tolong di jawab


1.lettering
2.telephone
3.internet
4.a novel
5.

4. 1. What is NE = ___________ , means ___________2.What is E = ___________, means _____________ 3.What is SE = ___________, means _____________EXAMPLE: What is N= North, means Utara.​


Jawaban:

NE : North East (timur laut)

E : East (timur)

SE: South East (tenggara)


5. 4.What is stalactites means?​


Jawaban:

stalactite is a tapering structure hanging like an icicle from the roof of a cave, formed of calcium salts deposited by dripping water.

semangat belajar

#first


6. Complete the setence by using the positif or the comparative degree. 1. Toni and Rendi are the same age. It means Toni is .... Rendi 2.Lia is15 years old. Keni is 17 years old. Keni or Keni is ..... Lia. 3. This shirt is Rp. 30,000. That shirt is Rp. 35,000. It means Duta is .... That shirt. 4. Duta is 75 kg in weight. Hanim is 75 kg in weight. It means Duta is ... Hanim. 5. Joko is 1,75 metres tall. .Daeng is 1,75 metres tall. it means joko is ... Daeng.


1. as old as
2. older
3. cheaper
4. as weight as
5. as tall as

7. Amir is 50 Kg. Ali is 48 Kg. Doni is 50. It means that Doni is ... Amir​


Jawaban:

Doni is has the same weight as amir

Jawab:

as heavy as

Penjelasan dengan langkah-langkah:

Amir is 50 kg. Ali is 48 kg. Doni is 50 kg.

Jika ditranslasikan ke dalam bahasa Indonesia, menjadi Amir memiliki berat 50kg, Ali 48 kg, dan Doni 50 kg. Di sini, Amir dan Doni sama-sama mempunyai berat 50kg. Maka, berat Doni sama dengan Amir, yang jika ditranslasikan ke dalam bahasa Inggris menjadi Doni is as heavy as Amir.


8. What is lol Means . What is Shein means


LOL is an internet slang term that means "laugh out loud". It is commonly mistaken for "lots of love." LOL is often used in messages meaning "That is really funny."

1. The meaning lol is tertawa terbahak bahak

2. Dia Pr masuk


9. A rectangular block is 24 cm long. A cube with a volume of 216 cm3 is cut from the block. What is the volume of the remaining block?


V.cube = s³

s = √V.cube

s = √216

s = 6cm

[tex] \: \: [/tex]

V = V.rectangular - V.cube

V = (p × s²) - 216

V = (24 × 6²) - 216

V = 864 - 216

V = 648cm³

Jawaban:

648 cm³

penjelasan ada di foto yaa, maaf kalo kurang jelas

kalo ada yang salah bantu dikoreksi :))


10. complete the sentences by using the positive or the parative degree 1. toni and rendi are the same age. it means toni is ...... rendi. 2. lia is 15 years old keni is 17 years old. it means lia is ...... keni or keni is....... lia. 3. this shirt is Rp 30.000 that shirt is Rp 35.000. it means this shirt is ....... that ahirt 4. duta is 75 kg in weight .hamim is 75 kg in weight . it means duta is...... hamim 5. joko is 1,75 matres tall . daeng is 1,75 matres tall. it means joko is ..... daeng mohon di jawabb


1. the same age with ( as old as)
2. younger than or older than
3. cheaper than
4. the same weight with ( as heavy as )
5. as tall as

11. 1.duta is 75 kg in weight.hamim is 75 kg in weieght. it means duta is.................................hamim 2.joko is 1,75 meters tall.daeng is 1,75 meters tall. it means joko is..............................daeng


1. Duta is as fat as Hamim
2. Joko is as tall as DaengAnswer:
________
1.duta is 75 kg in weight.hamim is 75 kg in weieght.
=> it means duta is as heavy as hamim


2.joko is 1,75 meters tall.daeng is 1,75 meters tall.
=> it means joko is as high as Daeng


*Thanks*

12. 6. The minister of defence means7. The minister of religion means8. The Capital of East Kalimantan is9. District is led by ...10. A regency is led by........​


Jawaban:

6. menteri pertahanan

7. menteri agama

8. ibukota kalimantan timur = samarinda

9. kecamatan di pimpin oleh = camat

10 kabupaten dipimpin oleh = bupati


13. The sport in propelling a boat by means of oars is the


Jawaban:

Artinya: Olah raga menggerakkan perahu dengan menggunakan dayung adalah

Jawaban:

Artinya: Olah raga menggerakkan perahu dengan menggunakan dayung adalah

Penjelasan:

Semoga bermanfaat ya :)


14. Conplete the sentences by using the positive or the comparative degree. 1. Toni and Rendi are the same age. It means Toni is....... Rendi. 2. Lia is 15 years old. Kenk is 17 years old. It means Lia is...... Keni or Keni is...... Lia. 3. This shirt is Rp. 30.000. That shirt is Rp.35.000. It means this shirt is........ That shirt. 4. Duta is 75 kg in weight. Hamim is 75 kg in weight. It means Duta is........ Hamim. 5. Joko is 1,75 metres tall. Daemg is 1,75 metres tall. It means Joko is..... Daeng.


1. as old as
2. younger , older
3. cheaper
4. as heavy as
5. as tall as

15. 5 We solved the problem ... a new device developed by our engineers A by means of B by means C by means to D by means with E by means at


Jawaban:

a) by means of

#maafkalosalah


16. what is meant by 'means of communication'?


Apa yang di maksud dengan "sarana komunikasi"?

17. Apa maksud dan pengertian dari "connected by a particular nation, shared by a whole nation" ?


dihubungkan oleh suatu bangsa tertentu, bersama oleh seluruh bangsa
maaf kalau misalnya salah.

18. 1. What is S = ___________, means _____________2.What is SW = ___________, means _____________3.What is W = ___________, means _____________4.What is NW = ___________, means _____________EXAMPLE: What is N= North, means Utara.​


Jawaban:

S: South (Selatan)

SW: South West (barat daya)

W: West (Barat)

NW: North West (barat laut)


19. the means of tranportation that is pulled by horse​


Jawaban:

delman

Penjelasan:

bhs Indonesiadelman bhs inggris juha delman


20. Complete the sentences by using the positive or comparative degree 2. lia is 25 years old.keni is 17 years old. it means lia is.......keni or keni is...lia 3.this shirt is Rp.30,000.that shirt is Rp.35,000. it means this shirt is......that shirt 4.duta is 75 kg in weight.hamim is 75 kg in weight. it means duta is.....hamim 5.joko is 1,75 metres tall.daeng is 1,75 metres tall. it means joko is.......daeng


Lia is more older than keni or keni is more younger than lia

this shirt is more cheaper than...

it means duta is same as hamim

...joko is same as daeng.2. Lia is older than keni or keni is younger than Lia. 3. This shirt is cheaper than that shirt. 4. Duta is the same as hamim. 5. Joko is the same as Daeng.

Video Terkait Topik Diatas


the region R enclosed by the curves y=x and y=√x is rotated about the line x=1 find the volume of the resulting solid.(b. Indone...


Sketch The Region Enclosed By The Given Curves

the region R enclosed by the curves y=x and y=√x is rotated about the line x=1 find the volume of the resulting solid.(b. Indonesia)​

Daftar Isi

1. the region R enclosed by the curves y=x and y=√x is rotated about the line x=1 find the volume of the resulting solid.(b. Indonesia)​


Jawaban:

֎ ⃢⚠️ VIRTEXX ⚠️‼️❌⚠️‼️‼️‼️‼️〄 ⃢ ²⁰²¹》》*

_*██ VIRTEX██*_

꙰⃢⃠⃠⃠⃠⃠*_⁘̨̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̤̽̈

*ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̴̴̴̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̜̜̊̊̔̔̔̔̔̔̕ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̕̕*˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔̕ *ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̴̴̴̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̜̜̊̊̔̔̔̔̔̔̕ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̕̕*˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔̕

*ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̴̴̴̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̜̜̊̊̔̔̔̔̔̔̕ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̕̕*˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔̕ *ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̖̖̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̓̓̓̓̓̓̕̕˺꙰˺̴̴̴̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̜̜̊̊̔̔̔̔̔̔̕ɱ̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢꙰̯̯̯̯̯̯̯̯๎̯๎̯ࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩࣩ͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌͌ą̫̫̫̫̫̫̪̪̪̪̪̪̪̪̪̫̪̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟꙰ċ̴̴̴̴̴̴̴̛̛̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̜̜̜̜̜̜̬̬̬̩̱̱̓̓̓̓̓̓̔̔̔̎̎̎̊̊̊̕꙰ï̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫⃟⃢̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̦̕˺̴̴̤̤̜̤̖̣̬̬̬̞̞̱̩̬̝̝̓̓̔̔̔̔̊̊̎̎̎̔̕꙰ă̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̴̛̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̫̱̱̱̱̩̩̩̩̜̞̞̞̞̤̤̤̝̋̋̋̌̌̌̌̎̎̎̎̎̏̏̏̏̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̎̔̔̔̔̕̕*˺̤̤̤̤̤̤̤̤̤̞̞̞̞̞̞̞̞̬̣̣̣̣̊̊̔̔̔̔̔̔̕


2. What is the area of the region enclosed between the line with equation 2x 7y = 3 ?


Gambar sketsa dari persamaan linear 2x - 7y = 3 pada lampiran.

Penjelasan dengan langkah-langkah

Soal diterjemahkan dan diperbaiki.

Diketahui:

Persamaan:

2x - 7y = 3

Ditanyakan:

Gambar sketsa dari persamaan tersebut.

Jawab:

Persamaan:

2x - 7y = 3

⇔ 2x - 7y + 7y = 3 + 7y

⇔ 2x + 0 = 3 + 7y

⇔ 2x = 3 + 7y

⇔ [tex]\frac{2x}{2}[/tex] = [tex]\frac{3+7y}{2}[/tex]

⇔ x = [tex]\frac{3+7y}{2}[/tex]

Atau

2x - 7y = 3

⇔ 2x - 2x - 7y = 3 - 2x

⇔ 0 - 7y = 3 - 2x

⇔ -7y = 3 - 2x

⇔ [tex]\frac{-7y}{-7}[/tex] = [tex]\frac{3-2x}{-7}[/tex]

⇔ y = [tex]\frac{3-2x}{-7}[/tex]

⇔ y = [tex]-\frac{3}{7} +\frac{2x}{7}[/tex]

Jadi, gambar sketsa dari persamaan 2x - 7y = 3 pada lampiran.

Pelajari lebih lanjut

Pelajari lebih lanjut tentang materi persamaan pada brainly.co.id/tugas/4064346

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1


3. [tex](a)[/tex] Find the integral [tex]\int\limits {(2x-2016)\sqrt{x+2015}} \, dx[/tex] [tex](b)[/tex] The region [tex]R[/tex] is bounded by [tex]y=\cos{2x},\;y=\sin{2x},\;x-axis,\;y-axis,\text{in quadrant 1}[/tex]. Sketch the curves, showing clearly the region [tex]R[/tex]. Find the exact area of [tex]R[/tex]


Jawab:

Penjelasan dengan langkah-langkah:

a.

[tex]let~u=\sqrt{x+2015}~->du=\frac{1}{2\sqrt{x+2015}}dx\\\\~~~~u^2=x+2015\\\\~~~~~x=u^2-2015\\\\\\\int\limits {(2x-2016)\sqrt{x+2015}} \, dx\\\\=\int {(2(u^2-2015)-2016)\sqrt{x+2015}} \, (2\sqrt{x+2015}du) \\\\=2\int\limits {(2(u^2-2015)-2016)(x+2015)} \, du\\\\=2\int\limits {(2(u^2-2015)-2016)u^2} \, du\\\\=2\int\limits {(2u^2-6046)u^2} \, du\\\\=2\int\limits {2u^4-6046u^2} \, du\\\\=2(\frac{2}{5}u^5-\frac{6046}{3}u^3)+C\\\\=4u^3(\frac{1}{5}u^2-\frac{3023}{3})+C\\[/tex]

[tex]\\=4(\sqrt{x+2015})^3(\frac{1}{5}(x+2015)-\frac{3023}{3})+C\\\\=\frac{4}{15}(\sqrt{x+2015})^3(3(x+2015)-5.3023)+C\\\\=\frac{4}{15}(\sqrt{x+2015})^3(3x-9070)+C[/tex]

b.

[tex]the~intersection~point~at~cos2x=sin2x~->x=\frac{\pi}{8}\\\\\\L=\int\limits^{\pi/8}_0 {cos2x-sin2x} \, dx+\int\limits^{\pi/2}_{\pi/8} {sin2x-cos2x} \, dx \\\\~~~=\frac{1}{2}sin2x+\frac{1}{2}cos2x|^{\pi/8}_0+(-\frac{1}{2}cos2x-\frac{1}{2}sin2x)|^{\pi/2}_{\pi/8}\\\\~~~=(\frac{1}{2}sin\frac{\pi}{4}+\frac{1}{2}cos\frac{\pi}{4}-\frac{1}{2}sin0-\frac{1}{2}cos0)+(-\frac{1}{2}cos\pi-\frac{1}{2}sin\pi+\frac{1}{2}cos\frac{\pi}{4}+\frac{1}{2}sin\frac{\pi}{4})\\[/tex]

[tex]\\~~~=\frac{1}{4}\sqrt{2}+\frac{1}{4}\sqrt{2}-0-\frac{1}{2}+\frac{1}{2}-0+\frac{1}{4}\sqrt{2}+\frac{1}{4}\sqrt{2}\\\\~~~=\sqrt{2}[/tex]


4. find the area of the region bounded by the curve y=sinx, the line y=x and the line x=Phi​


Jawab:

Penjelasan dengan langkah-langkah:

Area

curve y = sin (x)

line y = x and x = π

[tex]\sf A = \int_{0}^{\pi} (x ~dx) - 2\int_{0}^{\frac{\pi}{2}} sin~ x ~ dx[/tex]

[tex]\sf A = [\frac{1}{2}x^2]_{0}^{\pi} + 2 [cos ~ x]_{0}^{\frac{\pi}{2}}[/tex]

[tex]\sf A = \frac{1}{2}\pi^2 + 2 [ cos \frac{\pi}{2} - cos ~ 0 ][/tex]

[tex]\sf A = \frac{1}{2}\pi^2 + 2 [ 0 - 1][/tex]

[tex]\sf A = \frac{1}{2}\pi^2 - 2[/tex]


5. The region bounded by the chord and the arc is ...RadiiArcApothemSegment​


Jawaban:

The region bounded by the chord and the arc is segment

Penjelasan dengan langkah-langkah:

Segment (dalam bahasa Indonesia: Tembereng) adalah daerahh yang dibatasi oleh garis busur dan tali busur


6. Find the area of the shaded region. ​


Sector area AOB :

θ/360° × πr²

= 58°/360° × π(5)²

= 29°/180° × 25π

= 145π/36

= 12.65 cm²

Missing side (AT) of triangle TAO:

tan(58°) = AT/5

AT = 5tan(58°)

AT= 8 cm

Area of triangle TAO:

1/2 × base × height

= 1/2 × AO × AT

= 1/2 × 5 × 8

= 20 cm²

Shaded region:

TAO - AOB

= 20 cm² - 12.65 cm²

= 7.35 cm²


7. What the applicant has enclosed along with the application letter


Penjelasan:

What the applicant has enclosed along with the application letter is Resume.

SEMOGAMEMBANTU

JADIKANJAWABANTERBAIK:)

BANTUSAYAUNTUKMENAIKANRANK:)


8. what is the function of sketch itself?​


Can minimize errors in drawing or painting. Provides an overview of a drawing or painting theme. Can sharpen a painter's observations.


9. Pls help ThxThe diagram shows a square inscribed inside a circle, centre 0. Given that the area of the shaded region is 161 cm?, find the perimeter of the shaded region. Give your answer in the form (a + b) cm. [3] In the figure, ABCD is a square with side length equals 5 cm. Calculate the area of the shaded region. [3] B 'o D с​


Jawab:

(4pi+16)cm

Penjelasan dengan langkah-langkah:

A= 16picm^2

16pi= 1/4 x pi x r^2

16= 1/4r^2

64=r^2

/64 = 8

r = 8

c= 1/4 x pi x (8x2)

c= 4pi

p= (4pi+16)cm


10. Hasan is designing a gate for a minimalist type of house. The actual length and height of the gate is 6 m and 2 m. If the length of the gate on the sketch is 15 cm, then the height of the gate on the sketch is...


Jawab:

Height gate on the sketch = 5 cm

Penjelasan dengan langkah-langkah:

example;

Height = H

Length = L

no. 1 = real gate

no. 2 = gate on the sketch

Length gate on cm = 6 m x 100 cm

= 600 cm

Height gate on cm = 2 m x 100 cm

= 200 cm

Formula;

[tex]\frac{a1}{a2}[/tex] = [tex]\frac{b1}{b2}[/tex]

[tex]\frac{height 1}{height 2} = \frac{length 1}{length 2}[/tex]

[tex]\frac{height1}{200 cm}[/tex]= [tex]\frac{15 cm}{600 cm}[/tex]

height 1 = 200 x [tex]\frac{15}{600}[/tex]

height 1 = [tex]\frac{3.000}{600}[/tex]

height 1 = 5 cm

So,  Height gate on the sketch = 5 cm


11. Find the area of the blue region​


Penjelasan dengan langkah-langkah:

Area of trapezium = (10 + 14) × 12 ÷ 2 cm²

Area of trapezium = 144 cm²

Area of triangle = 14 × 12 ÷ 2 cm²

Area of triangle = 84 cm²

Area of blue region = 144 cm² - 84 cm²

Area of blue region = 60 cm²

semoga membantu ya


12. Evaluating a Definite Integral Using a Geometric Formula In Exercises 23–32, sketch the region whose area is given by the definite integral. Then use a geometric formula to evaluate the integral (a>0, r>0).Bantuin Kalkulus nomor 32 donkkkk​


Luas daerah yang dievaluasi adalah ½πr². Hal ini berarti:
[tex]\begin{aligned}\boxed{\vphantom{\Bigg|}\,\int_{-r}^{r}\sqrt{r^2-x^2}\,dx=\frac{1}{2}\pi r^2\,}\end{aligned}[/tex]

Penjelasan dengan langkah-langkah:

Diberikan integral:

[tex]\begin{aligned}\int_{-r}^{r}\sqrt{r^2-x^2}\,dx\end{aligned}[/tex]

dengan [tex]r > 0[/tex], yang akan dievaluasi dengan membuat sketsa daerahnya dan menghitung luasnya dengan rumus geometri.

Membuat Sketsa Daerah Integral

Kita tahu bahwa [tex]x^2 + y^2 = r^2[/tex] adalah persamaan lingkaran yang berpusat pada titik pusat koordinat [tex](0, 0)[/tex] dengan jari-jari [tex]r[/tex].

Maka, berdasarkan persamaan lingkaran tersebut, dapat diperoleh:

[tex]\begin{aligned}&y^2=r^2-x^2\\&\Rightarrow y=\pm\sqrt{r^2-x^2}\end{aligned}[/tex]

Artinya:

grafik [tex]y=\sqrt{r^2-x^2}[/tex] berbentuk setengah lingkaran pada arah sumbu-y positif, dangrafik [tex]y=-\sqrt{r^2-x^2}[/tex] berbentuk setengah lingkaran pada arah sumbu-y negatif.

Oleh karena itu, daerah yang dievaluasi integralnya, yaitu [tex]y=\sqrt{r^2-x^2}[/tex] pada interval [tex][-r,r][/tex] berbentuk setengah lingkaran, dengan pusat (0,0) dan panjang jari-jari sebesar [tex]r[/tex]. Titik-titik potong pada sumbu koordinat adalah [tex](-r, 0)[/tex], [tex](0, r)[/tex], dan [tex](r, 0)[/tex].

Sketsa daerah pada sistem koordinat Cartesius terdapat pada gambar.

Evaluasi Integral Tentu dengan Rumus Geometri

Berdasarkan sketsa daerah yang telah digambarkan, luas daerah yang dievaluasi adalah setengah kali luas lingkaran dengan jari-jari [tex]r[/tex], yaitu ½πr².

Oleh karena itu, nilai integral tentu yang dievaluasi dapat dinyatakan dengan:

[tex]\displaystyle\int_{-r}^{r}\sqrt{r^2-x^2}\,dx=\frac{1}{2}\pi r^2[/tex]
[tex]\blacksquare[/tex]
________________

Tambahan:

Kita juga dapat menghitung integral tersebut dengan integral substitusi sebagai berikut.

[tex]\begin{aligned}&\int_{-r}^{r}\sqrt{r^2-x^2}\,dx\\&\quad\textsf{Substitusi trigonometri:}\\&\qquad x=r\sin u\\&\qquad\Rightarrow dx=r\cos u\,du\\&\quad\textsf{Interval $u$:}\\&\qquad u=\arcsin\left(\frac{x}{r}\right)\\&\qquad \Rightarrow \left[\arcsin\left(\frac{-r}{r}\right),\ \arcsin\left(\frac{r}{r}\right)\right]\\&\qquad \Rightarrow \left[\arcsin(-1),\ \arcsin(1)\right]\\&\qquad \Rightarrow \left[-\frac{\pi}{2},\ \frac{\pi}{2}\right]\\\end{aligned}[/tex]
[tex]\begin{aligned}&{=\ }\int_{-\pi/2}^{\pi/2}r\cos u\sqrt{r^2-r^2\sin^2u}\,du\\&{=\ }\int_{-\pi/2}^{\pi/2}r\cos u\sqrt{r^2\left(1-\sin^2u\right)}\,du\\&{=\ }\int_{-\pi/2}^{\pi/2}r\cos u\sqrt{r^2\cos^2u}\,du\\&{=\ }\int_{-\pi/2}^{\pi/2}r\cos u\cdot r\cos u\,du\\&{=\ }\int_{-\pi/2}^{\pi/2}r^2\cos^2u\,du\\&{=\ }r^2\cdot\int_{-\pi/2}^{\pi/2}\cos^2u\,du\\&{=\ }r^2\cdot\int_{-\pi/2}^{\pi/2}\frac{1+\cos2u}{2}\,du\\&{=\ }\frac{1}{2}r^2\cdot\int_{-\pi/2}^{\pi/2}(1+\cos2u)\,du\end{aligned}[/tex]
[tex]\begin{aligned}&{=\ }\frac{1}{2}r^2\left[u+\frac{1}{2}\sin2u\right]_{-\pi/2}^{\pi/2}\\&{=\ }\frac{1}{2}r^2\left[\left(\frac{\pi}{2}+\frac{1}{2}\sin(\pi)\right)-\left(-\frac{\pi}{2}+\frac{1}{2}\sin(-\pi)\right)\right]\\&{=\ }\frac{1}{2}r^2\left[\left(\frac{\pi}{2}+0\right)-\left(-\frac{\pi}{2}+0\right)\right]\\&{=\ }\frac{1}{2}r^2\left[\frac{\pi}{2}+\frac{\pi}{2}\right]\\&{=\ }\frac{1}{2}r^2\cdot\pi\\&{=\ }\boxed{\,\frac{1}{2}\pi r^2\,}\\\end{aligned}[/tex]
[tex]\blacksquare[/tex]


13. Find the volume of the solid obtained by rotating the region bounded by two parabolas


Penjelasan:

jhhhhhh3j33ju2u2u2u2u2u2u2u


14. what is the meaning of Sketch​


Jawaban:

Sketch is a rough or unfinished drawing or painting, often made to assist in making a more finished picture.

Hope it helps!


15. Need this urgentlyThe diagram shows a square inscribed inside a circle, centre 0. Given that the area of the shaded region is 161 cm2, find the perimeter of the shaded region. Give your answer in the form (a + b) cm. [3]​


Jawab:

O is also center of square, so angle O = 90° (intersection of diagonals)

shaded area = [tex]\frac{90}{360}[/tex] × area of circle

16π = [tex]\frac{90}{360}[/tex] × πr²

r² = 16 ÷ [tex]\frac{90}{360}[/tex]

r = [tex]\sqrt{64}[/tex]

r = 8 cm

perimeter = 2×radius + 1/4 circumference of circle

                 = 2r + 1/4 × π × 2r

                 = 2 × 8 + 1/4 × π × 2 × 8

                 = (16 + 4π) cm


16. The figure shows circle of radius 14 cm with one quadrant removed, touching the sides of square. Find @ the perimeter of the unshaded region, (i) the area of the unshaded region, (iii) the area of the shaded region. ​


di antara nilai p berikut yang memenuhi proporsi p:7 21:49 adalah


17. the weight of the body is more at polar region of the Earth then at the equatorial region why​


Jawaban:

As the distance of the pole is less than the distance of the equator from the center of the earth, the force of attraction is higher on the body at poles than at the equator. Hence the weight of a body is greater at pole than at the equator

#ihopethishelps


18. Find the maximum and minimum point for y=3+4x³-x⁴. Sketch the graph of the curve.


Jawab:

Penjelasan dengan langkah-langkah:

[tex]y = 3+4x^3 - x^4\\\\y' = 12x^2 - 4x^3 = 0\\\\x^3 - 3x^2 = 0\\\\x^2(x-3) = 0\\\\x = 0 \;\cup\; 3\\\\y'' = 24x - 12x^2 = 0\\\\x^2 - 2x = 0\\\\x(x-2) = 0\\\\x = 0 \;\cup\; 2\\\\y''' = 24-24x = 0 => x = 1\\\\ y'''' = -24\\\\\begin{minipage}{15em}berdasarkan turunan keempat, ketiga, kedua, dan pertama :\\\\- f(x) terbuka keatas dan memiliki minimum pada interval $0 < x < 2$ \\\\- f(x) terbuka kebawah dan \\memiliki maksimum pada \\interval $x < 0$ atau $x > 2$ \\\\\end{minipage}[/tex]

[tex]\begin{minipage}{15 em}- f(x) memiliki perubahan kecekungan parabola singgung terbesar pada x = 1\\\\- berdasarkan turunan kedua maka f(x) memiliki maksimum lokal di x = 3\\\\- x = 0 pada interval $ 0< x < 2 $ bukan merupakan maksimum maupun minimum, tetapi secara keseluruhan tanpa interval x = 0 merupakan minimum f(x) (karena maksimum f(x) sudah ditemukan)\end{minipage}[/tex]

[tex]\begin{minipage}{15 em}- Nilai turunan keempat negatif dan mempengaruhi sifat turunan diatasnya \\- f(x) monoton turun ketika $x > 3$ dan monoton naik untuk \\$x < 0 \;\cap\; 0<x<3$ \\(netral pada x = 0)\end{minipage}[/tex]

maximum = f(3), "minimum" = f(0) = 3 = titik potong sumbu y

maximum = 3+4(3)³ - 3⁴  = 30


19. the region in indonesia that had touched off by tsunami was


aceh province, sumateraaceh, pangandaran, krakatau, pesisir sumatra, ciamis, kebumen

20. Polar bears live in the arctic region(-) …? Do Polar bears Ilive in the arctic region ?​


Jawaban:

Polar bears live in the arctic region

(-) Polar bears don't not live in the arctic region

(?) Do polar bears live in the arctic region?

Jawaban:

(-) Polar bears don'tlive in the arctic region.

Penjelasan:

(+) Polar bears live in the arctic region.

(-) Polar bears don'tlive in the arctic region.

(?) Do polar bears live in the arctic region?

your welcome~


Video Terkait Topik Diatas


which statements is not true about the speed of these animals​ Daftar Isi 1. which statements is not true about the speed of the...


Which Of These Statements About Accelerating Is True

which statements is not true about the speed of these animals​

1. which statements is not true about the speed of these animals​


Penjelasan:

Pernyataan mana yang tidak benar tentang kecepatan binatang ini


2. Which of the statements is NOT TRUE about Tumang?


Mna pilgan ama abcdny kak??

3. Which of the following statements is true about Singapore?


artinya"Pernyataan manakah dari pernyataan berikut yang benar tentang Singapura? ".

4. Separate the fact from the fibs. Which one of these statements is true?


sertakan statementsnya

5. Which of the following statements is true about the history of the olympic games


Manakah dari pernyataan berikut yang benar tentang sejarah olimpiade?


6. Apa arti? Which of the following statements is true​


Jawaban:

Manakah dari pernyataan berikut ini yang benar

-which=manakah

of the=berikut ini

statements=pernyataaan

is true=yang benar

Penjelasan:

semoga membantu,tolong jadikan jawaban tercerdas tq^^


7. Which of the statements is TRUE based on the dialog? *​


Jawaban:

sorry, where is the dialog?


8. Separate the fact from the fibs. Which one of these statements is true


Assuming that you're talking about poetry,

Fact is something that is actually happen  and fictional.

Meanwhile, fibs refer to a poetic system which divided the words into separate different lines.

Semoga membantu

9. Which of the statements is not true about mr. David


Pernyataan mana yang tidak benar tentang mr. David

itu terjemahannya

10. which of the following statements is true about text artinya d bhs Indonesia


jawab:

yang mana dari pernyataan ini yang benar tentang text


11. 73. Which of the following statements is true about generally rottan​


Jawaban:

ueueeueuryeuueyeyye j


12. Which of the following statements ia not true about the tex?


Mana textnya???.............................................


13. Apa arti? Which of the following statements is true​


Artidari"Whichofthefollowingstatementsistrue?"adalahManakah dari pernyataan berikut yang benar?

Maafkalausalah,semogamembantu


14. which of the following statements about tjipto mangunkusumo is True?​


Jawaban:

in hospital

Penjelasan:


15. Which of the following statements is true? ​


Jawaban :
-
D. label 1 show’s the ingredient about drink product
-
Semoga membantu ^^

16. Which Statement Is Not True About The Speed Of These Animals


Jawaban:

which one animal ?............


17. which of the following statements is true​


Jawaban:

Maksudnya gimana ya?

Penjelasan:

Tidak ada gambar


18. Which of the following statements is TRUE?


Jawaban:

A. Novi praises Lina's room

Penjelasan:

Artinya Novi mengagumi kamar Lina


19. which one of the following statements is true?​


artinya pilih lah salah satu ,pernyataan yang benar?


20. Which of the following statements is not true?


World Hevyweight champion Brock Lesnar

Video Terkait Topik Diatas


Alpha graphic company adjusted trial balance ! Daftar Isi 1. Alpha graphic company adjusted trial balance ! 2. Jelaskan perbedaa...


Carla Vista Company Had The Following Adjusted Trial Balance

Alpha graphic company adjusted trial balance !

Daftar Isi

1. Alpha graphic company adjusted trial balance !


Jawaban:

what do you even mean by adjusted trial balance. like it will add up my gopay balance anyways


2. Jelaskan perbedaan trial balance dan adjusted trial balance


Jawaban:

trial balance merupakan neraca saldo awal yaitu sebgai patokan perhitungan bulan berikutnya. sedangkan adjusted trial balance merupakan neraca saldo setelah penyesuaian yaitu neraca akhir bulan/periode


3. Apa itu trial balance


neraca saldo.merupakan salah satu bentuk laporan keuangan

4. 31. The family had started the company since 1978The passive voice for the sentence is:a. The company has been started by the family since 1978b. The company was being started by the family since 1978c. The company had been started by the family since 1978d. The company is being started by the family since 1978​


Jawaban:

C. The company had been started by the family since 1978

Penjelasan:

Tenses yang digunakan dalam kalimat tersebut yaitu Pas perfect tense. Jadi pola kalimat passive nya yaitu:

subyek + had been + past particple + by objek

sedangkan kalimat aktifnya yaitu :

Subyek + had + past participle + obyek

Sekian,Semoga membantu:)


5. apakah tujuan membuat trial balance


memudahkan untuk mengerjakan neraca lajur

6. akun mana yang masuk pada post closing trial balance?


pendapatan, beban dan prive

7. apa yang dimaksud dengan trial balance​


trial balance merupakan salah satu dari bentuk laporan keuangan yang sangat penting dan diperlukan oleh perusahaan, khususnya bagian manajemen untuk mengambil keputusan yang tepat.

trial balance (neraca saldo) adalah merupakan salah satu dari bentuk laporan keuangan yang sangat penting dan diperlukan oleh perusahaan, khususnya bagian manajemen untuk mengambil keputusan yang tepat


8. ud wirastri trial balance per 30 des 2015 . siklus sama neraca lajur pleas bantuin


sebelum membuat neraca lajur, kita bikin Jurnal Penyesuaian dulu

9. balance the following chemical equations...KOH+...H3PO4=...K3PO4+H2O


3 KOH + 1 H3PO4 => 1 K3PO4 + 3 H2O

10. Kegunaan trial balance


kegunaan trial balance adalah
-untuk menguji keseimbangan debit dan kredit
- untuk mendeteksi kesalahan matematika yg telah terjadi dalam sistem akuntansi yaitu pembukuan berpasangan
- untuk menunjukan ringkasan akun akun buku besar, sehingga dapat terjadi sumber informasi yg benar untuk menyusun laporan laba rugi, laporan ekuitas pemilik dan neraca
- untuk melakukan pengujian keseimbangan jumlah debit dan kredit dalam buku besar dan ketepatan perhitungan dalam pembukuan selama tahun berjalan

11. retained earnings apakah masuk ke dalam trial balance?


biasanya ada yang masuk ada yang enggak, tergantung perusahaannya.


12. Neraca saldo (trial balance) berisi data mengenai​


Jawaban:

Neraca Saldo Berisi data yang memuat kumpulan saldo yang berupa daftar dan berasal dari data yang dimiliki setiap rekening orang-orang.

semoga membantu



Jawaban:

b.

Penjelasan:

dapat dilakukan dari panel reports -- account -- trial balance

sukses selalu:)


14. Mengapa ledger dengan trial balance saling keterkaitan ??


Jawaban:

Buku Besar (ledger) adalah kumpulan semua akun yang digunakan dalam sistem informasi perusahaan.

Neraca Saldo (trial balance), yaitu kegiatan menguji kebenaran saldo-saldo debit dan kredit rekening buku besar dengan cara menyusun saldo-saldo rekening buku besar dalam suatu daftar yang disebut neraca saldo.


15. construction work in progress di trial balance dimasukan di assets apa di statement of financial position(balance sheet)


di statement of financial position.
dan sebenarnya assets itu termasuk didalam statement of financial position.

16. No S2-4B Buat jurnal umum dan bentuk T, dan Trial Balance


Ini ya. Pertama bikin jurnal aja dulu, buat jurnal yg transaksi bulan april. Baru masukin ke t-account transaksi yg dihalaman 100 dan 101, baru masukin ke trial balance

17. 34. Form the report contains the accounts and the account balance of the ledger at any given time ... A. balance B. income statement C. trial balance D. work sheet E. statement of cash flows


Form the report contains the accounts and the account balance of the ledger at any given time

Yang ditanyakan adalah bentuk laporan yang memuat akun yang diambil dari buku besar pada waktu tertentu berarti jawaban paling tepat adalah C. Trial Balanc (Neraca Saldo)

18. balance the following equations : N2O5 -> N2O4 + O2


N2O5 -> N2O4 + O2
= N2O5 -> N2O4 + 1/2 O2
= 2 N2O5 -> 2 N2O4 + O2

19. they (have met/had met/met) the owner of the company yesterday. jawabannya pakai had met bukan?


klo menurut saya jawabannya met soalnya keterangan waktu menunjukkan bentuk past tense:D

20. Fungsi trial balance adalah


fungsi trial ballance (neraca saldo) adalah untuk mencatat saldo-saldo pada akun buku besar.fungsi trial balance atau neraca saldo adalah untuk menunjukkan posisi keuangan dari suatu perusahaan dan untuk mencatat saldo di buku besar

Video Terkait Topik Diatas